Fendt tractoren

FendtDe geschiedenis van de familie Fendt gaat terug tot de 14e en 15e eeuw, deze van de tractoren is begonnen in 1928.
In dat jaar bouwde Hermann Fendt in de smederij van zijn vader Johann-Georg, aan de Jahnstrasse te Marktoberdorf, een 4pk benzine motor op een Fendt maaier. Met deze zelfrijdende maaier is de basis gelegd voor de huidige FENDT tractor: één van de meest moderne tractoren van de wereld! In 1930 volgde de eerste FENDT met een 6pk dieselmotor, voorzien van een 1-scharige aanbouwploeg. De tractor werd "Dieselross" genoemd omdat hij de vervanger van het paard was.

Door de stijgende productie werd er in 1936, aan de huidige Johann-Georg-Fendt-strasse, een nieuwe fabriek gebouwd waar nu nog steeds de FENDT tractoren geproduceerd worden. In 1937 schreef men zich in bij het handelsregister als " Xaver Fendt & Co., Maschinen- und Schlepperfabrik".
De fabriek werd geleid door Xaver, Hermann en Paul Fendt.

Na in de oorlog nog een houtgestookte Fendt te hebben geproduceerd, begon eind jaren '40 de productie weer op gang te komen met nieuwe modellen als de F15 en de F25. Tijdens de jaren 50 kwamen er verschillende nieuwe modellen bij, waarna begin jaren '60 begonnen werd met de series Fix, Farmer en Favorit allen met een nieuw modern uiterlijk. Ook de vraag naar het, in 1957 geintroduceerde, Fendt-GT "eenmanssysteem" bleef stijgen en ook deze trekker werd gemoderniseerd en verzwaard. De werktuigendrager is tot en met december 2004 geproduceerd.

Fendt tractoren zijn altijd innovatief en moderne geweest. Sinds 1996 wordt de de unieke Vario-aandrijving aangeboden, een continue variabele transmissie, welke in een eenvoudigere vorm al in 1980!! in een Fendt 626 werd voorgesteld. In tussentijd zijn er al meer dan 100.000 Vario-transmissies die iedere dag hun kunnen bewijzen. Sinds begin 2009 produceert Fendt uitsluitend tractoren met Vario-transmissies, gaande van 70 tot 390 pk.

Bezoek ook de Fendt-website op: http://www.fendt.com/

Fendt gamma