Yale introduceert nieuwe elektrische heftrucks

 

Yale introduceert nieuwe elektrische vorkheftrucks 

  zie ook www.electric-forklifts.eu
   
  
Alles op de juiste plaats   

De wereldwijde lancering van de nieuwe generatie 1500 - 2000 kg drie- (VT) en vierwiel (VF) heftrucks is een ongekende stap voorwaarts op het gebied van ontwerp en prestaties van elektrische vorkheftrucks.
De nieuwe Yale’s bieden een groot aantal voordelen voor de gebruiker, waaronder de kleinste draaicirkel met de beste combinatie van hef- en rijsnelheden voor hoge productiviteit en het meest efficiënte energieverbruik wat resulteert in lage bedrijfskosten.
  
   

Universele bestuurdersplaats

  
De sleutel tot het succesvolle ontwerp is de bestuurdersplaats. De nieuwe 48-volt trucks zijn zo gebouwd dat ze zowel voor kleine als hele grote chauffeurs voldoende ruimte, comfort en uitzicht bieden. De nieuwe zeer comfortabele stoel, met als optie een volledig geïntegreerde armsteun met minihendels, rijrichtingschakelaar en een claxon, biedt de bestuurder de juiste zitpositie.Een instrumentenpaneel op ooghoogte en als optie een traploos regelbare stuurkolom die na het opklappen automatisch terugkomt in de laatst ingestelde stand.
Omdat onderzoek aantoonde dat bestuurders de helft van hun tijd achteruitrijden, heeft de Yale standaard aan de achterzijde een geïntegreerde handgreep met claxonknop en is er optioneel een 12 graden draaibare stoel verkrijgbaar.
  
  
Energieverbruik  

Bestuurders kunnen zelf hun energieverbruik instellen door te kiezen voor energiebesparend of hogere productiviteit. In beide standen zijn weer vier afzonderlijke instellingen die door de bestuurder zelf gekozen kunnen worden.
 

 

   
Drie of vier wielen?   
De nieuwe serie Yale VT/VF is beschikbaar in hefcapaciteiten van 1500 tot 2000 kg. De kleine, middelgrote en lange wielbasis biedt ruimte aan een breed assortiment DIN batterijen met een capaciteit variërend van 460 tot 750Ah en met BS batterijen zelfs van 595 tot 900 Ah. Optioneel is het zijwaarts wisselen van een batterij mogelijk. 
De nieuwe stuuras van het vierwiel model heeft een leidinggevende gangpadbreedte maat in zijn klasse. Dit staat de vierwiel heftruck toe om in ruimtes en doorgangen van een driewiel truck te werken met behoud van de kenmerken van een vierwieler, zowel binnen als buiten.