Sinds 1898 is het bedrijf HILAIRE VAN DER HAEGHE actief als exclusieve invoerder van technisch materieel binnen de landbouwsector, de groensector en de sector van de goederenbehandeling.  Steeds werd er gekozen voor producten met een eerste rang technologie en hoge kwaliteit.

Een kort overzicht van onze geschiedenis

2023

Hilaire Van der Haeghe bestaat 125 jaar!

2022

HH Garden slaat de handen in elkaar met Aebi Schmidt voor de verdeling van hun veegmachines en richt hiervoor de afdeling HH Municipal op.

2020

HH Garden start de distributie van het merk Ambrogio en wordt exclusieve verdeler voor België van hun robotmaaiers.

2013

We nemen de importactiviteiten over van het bedrijf Kempeneer en verbreden onze aanbod van producten met volgende merken: Gianni Ferrari, TS Industries, Köppl en Zacho.

2013

HH Garden wordt exclusieve distributeur voor Walker in België. Walker is een Amerikaanse fabrikant en produceert de meest compacte zero-turn frontmaaier met geïntegreerde opvang.

2011

HH Garden groeit naar een Benelux-organisatie. We groeien van exclusieve distributeur voor België naar een rol van exclusieve distributeur voor de Benelux voor volgende merken: Iseki, Ferris, Simplicity, Solo, Hörger en Eco.  De opening van ons kantoor in Nederland (Geldermalsen) is een feit en het team van Nederlandse collega's voor de verkoop en de na-verkoop wordt aangeworven. Dit is een eerste belangrijke stap in onze ambitieuze expansieplannen.

2007

Aanpassing en uitbreiding van de HHSud gebouwen

2005

Overname van het bedrijf AG-TEC dat sinds 2003 de verdeling in België verzorgt voor CLAAS tractoren.

2004

HH Garden wordt exclusieve invoerder van het merk Ferris. Ferris is een Amerikaans merk dat deel uitmaakt van de  Briggs & Stratton Group en heeft een sterke reputatie binnen de zero-turn professionele grasmaaiers.

2003

Door de overname van het amerikaanse SNAPPER, introduceert Simplicity een aantrekkelijk gamma gazon- en zitmaaiers in het HH-aanbod.

2002

Oprichting van het filiaal HHSud in Wallonië (Fernelmont). Inzet is de uitbouw van een "competence center" in de Waalse regio en ondersteuning van de verkoopsactiviteit. De nieuwe gebouwen worden eind 2002 en gebruik genomen.

1998

Viering van het 100-jarig bestaan. De omzet bedraagt 50 miljoen euro.

1986

Goed nieuws voor de Park& Tuin afdeling : 2 nieuwe topmerken vullen het bestaande gamma aan. SOLO, Duitsland: sproeiers, boomzagen, maaiers SIMPLICITY, USA: maaitractoren

1985

Het einde van het ALLIS-CHALMERS verhaal betekent tevens de start een nieuwe uitdaging: YALE vorkheftrucks, nummer 1 in de USA, zal voor HH de nieuwe driver worden in de afdeling goederenbehandeling.

1984

De overeenkomst met SAME, Italië voor de verdeling van hun tractoren, laat ons toe een ander marktsegment aan te boren en onze verkoop aan te zwengelen.

1980

HH wordt invoerder van CLAAS, Duitsland, nummer 1 in Europe in oogstmachines. Gelijktijdig wordt de distributie van Fahr landbouwmachines overgelaten. Met topmerken zoals FENDT, CLAAS en AMAZONE kan nu snel aan de verdere uitbouw van de afdeling Landbouw worden gewerkt. In datzelfde jaar worden ook de onderhandelingen met ISEKI, Japan succesvol afgesloten, waardoor HH de verdeling van compacttractoren, maaiers e.a. op zich neemt.

1974

De dagelijkse leiding van het bedrijf wordt inmiddels waargenomen door Christian, Jean en Marc Van der Haeghe.

1970

Gazonmaaiers HAYTER, Engeland vullen het gamma producten aan van de Park & Tuin afdeling.

1967

HH wordt de distributie toevertrouwd van de tractoren FENDT, Duitsland Het marktaandeel in België bedraagt op dat ogenblik nauwelijks 2%. Een topmerk verdient beter : de laatste jaren zijn we gegroeid tot een score van om en bij de 14 %!

1958

Verhuis naar de Boomsesteenweg 174 te Antwerpen.

1947

Distributie van tractoren en landbouwmachines van de Amerikaanse producent, ALLIS-CHALMERS. Bij uitbreiding wordt aan de activiteit enkele jaren later het programma machines voor burgelijke bouwkunde toegevoegd.

1938

De familiezaak wordt omgevormd naar een personenvennootschap, PVBA Inmiddels is de firma gevestigd aan de Sint Bernardsesteenweg op het Kiel en worden magazijnen gehuurd in Hoboken, in hoofdzaak voor de verdeling van landbouwmachines FAHR, Duitsland

1935

De mechanisatie in de landbouw begint zich snel te ontwikkelen Na het overlijden van vader Hilaire in 1929 sturen Paul, Marcel en André Van der Haeghe het bedrijf in een nieuwe richting door op de Belgische markt als verdeler te fungeren voor de kunstmeststrooiers en zaaimachines van AMAZONE, Duitsland In hetzelfde jaar wordt het agentschap verworven van QUALCAST, Engeland voor de distributie van grasmaaiers.

1898

In 1898 start Hilaire Vanderhaeghe zijn eigen zaak. Het bedrijf is actief als distributeur van wasmachines en wringers.